Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges tepsis ponty

default user icon
Zöldséges tepsis ponty

Hozzávalók

  • 1 nagyobb ponty
  • 50 dkg burgonya
  • 1 db cukkini
  • 3 db paradicsom
  • 3 db paprika
  • 3 db vöröshagyma
  • 5–6 gerezd fokhagyma
  • 3 db alma
  • 2 dl tejföl
  • pirított fenyőmag
  • fűszerpaprika
  • ételízesítő
  • majoránna
  • étolaj

Elkészítés

    1. A zöldségeket és az almát megtisztítjuk, majd felkarikázzuk és tepsibe tesszük.
    2. A megtisztított halat beirdaljuk. Fokhagymakarikákat teszünk a résekbe, megpirítjuk a fenyőmagot és abból is teszünk az irdalásba. Megkenjük olajjal, és ízlés szerint megszórjuk fűszerpaprikával, ételízesítővel, majoránnával, a megmaradt fenyőmaggal, sóval. Rákanalazzuk a tejfölt a halra, majd beletesszük a tepsibe, és készre sütjük.
    3. Burgonyapürével tálaljuk. 

    RAKOTT KRUMPLI

    TOJÁSLEPÉNY OLASZOSAN (FRITTATA)

Megjegyzés

Földes Józsefné receptje 2014-es megyei szakácskönyvben jelent meg. Még egészségesebb, ha a hal belsejébe is teszünk különböző zöldségeket, például petrezselyem zöldjét, karfiolt, kaliforniai paprikát

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Zöldséges tepsis ponty recept?


Magazin