Elkészítés: A harcsafilét vágjuk fel kockákra. A krumplit és a sárgarépát vágjuk vékonyra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra.
Egy edényben hevítsük fel az olajat, pároljuk üvegesre a vöröshagymát, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt sárgarépát és a krumplit. Keverjük alaposan össze, majd kevergetve pároljuk pár percig. Ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal és szerecsendióval, és öntsük fel a vízzel. Tegyük bele a zellerzöldet, a leveskockát, sózzuk, és szép lassan főzzük félpuhára.
Amikor a zöldségek félpuhára főttek, adjuk hozzá a feldarabolt halat és ízlés szerint citromlevet, majd pár perc alatt főzzük puhára.
Amikor a leves készre főtt, óvatos kevergetés mellett csorgassuk bele a tejszínt, majd 1-2 perc alatt forraljuk ki.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd merjük a levest tányérokba, és úgy kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre