Keress receptre vagy hozzávalóra

Zöldséges-tejszínes halleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg fekete harcsafilé (vagy afrikai harcsa)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1-2 db krumpli
  • 3 szál zellerzöld
  • 1 db zöldségleveskocka
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 2 dl tejszín
  • 1,5 l víz
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A harcsafilét vágjuk fel kockákra. A krumplit és a sárgarépát vágjuk vékonyra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra.

    Egy edényben hevítsük fel az olajat, pároljuk üvegesre a vöröshagymát, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt sárgarépát és a krumplit. Keverjük alaposan össze, majd kevergetve pároljuk pár percig. Ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal és szerecsendióval, és öntsük fel a vízzel. Tegyük bele a zellerzöldet, a leveskockát, sózzuk, és szép lassan főzzük félpuhára.

    Amikor a zöldségek félpuhára főttek, adjuk hozzá a feldarabolt halat és ízlés szerint citromlevet, majd pár perc alatt főzzük puhára.

    Amikor a leves készre főtt, óvatos kevergetés mellett csorgassuk bele a tejszínt, majd 1-2 perc alatt forraljuk ki.

    Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd merjük a levest tányérokba, és úgy kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin