Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges-tejfölös rostélyos

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A rostélyosszeleteket gyöngén kiverjük, sózzuk, borsozzuk, és forró zsírban vagy olajban mindkét oldalát megsütjük.

A szeleteket kivesszük, az olajban az apróra vágott hagymát megpárolunk, majd a húsokat rárakjuk, és kevés vízzel fedő alatt pároljuk.

Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott vegyes zöldséget, kevés pirospaprikát, babérlevelet. Ha a zöldség egészen megpuhult, hozzáadjuk a 0,5 dl fehérbort, és zsírjára sütjük.

Amikor a zsírjára sült, kiemeljük a hússzeleteket, hozzáadjuk a lisztet, ezzel elkeverjük, és tejföllel felengedjük, 1 kanál mustárt, csipetnyi cukrot adunk hozzá. Végül az apróra vágott petrezselyemzöldet is a mártáshoz adjuk, visszatesszük a húst, átforraljuk.

Köretnek rizst kínáljunk.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss