Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges-tejes csirkeleves

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Egy csirkemellet apróra felvágjuk (a csontját is), majd kevés olajon megpároljuk, megszórjuk ételízesítővel, őrölt borssal, zúzott fokhagymával, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Beleszórjuk az előre megtisztított és felkarikázott zellert, sárgarépát, petrezselymet, karalábét, felkockázott krumplit, az egész vöröshagymát, és hagyjuk főni.

Mikor már a csirkehús puhulni kezd, beletesszük a lébe a borsót, a karfiolt, a brokkolit, a paprikát, a paradicsomot, az összeaprózott zeller- és petrezselyemzöldet, a rizst. Ha kell még, sózzuk, összeforraljuk, hozzáöntjük a tejet, újból összeforraljuk, majd forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon ízletes leves, ha megáll benne a kanál, úgy a jó.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss