Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges szendvicskrém

Hozzávalók

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 1/2 csokor kakukkfű
  • 1/2 csokor oregánó
  • bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 5 dkg zsírdús (fél)kemény sajt (pl. Gruyère)
  • 3 dkg hántolt mandula
  • 1 rúd bagett

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben egy mély tepsit kibélelünk sütőpapírral.
    2. A megtisztított fokhagymát egészben hagyjuk, a vöröshagymát felaprítjuk. A megmosott koktélparadicsomokat félbevágjuk, a paprikát kicsumázzuk, majd a padlizsánnal és a cukkinivel együtt apróra kockázzuk. A leöblített fűszernövények lecsipkedett leveleit finomra vágjuk.
    3. A feldarabolt zöldségeket és az egész fokhagymagerezdeket eloszlatjuk a tepsiben. Megszórjuk az aprított zöldfűszerekkel, megsózzuk, megborsozzuk, és megcsepegtetjük egy kevés olívaolajjal. Az előmelegített sütőben sütjük 30 percig, majd kissé hűlni hagyjuk.
    4. A sajtot finomra reszeljük. A sült zöldséget a sajttal, a mandulával és a maradék olívaolajjal együtt turmixgépbe tesszük, tetszés szerint darabosra vagy krémes állagúra pürésítjük, majd megsózzuk, megborsozzuk.
    5. Végül a szendvicskrémet tálkába töltjük, és a felszeletelt bagettel kínáljuk.
Ha nem fogy el egyszerre, kanalazd a maradékot sterilizált csatos vagy csavaros befőttesüvegbe, és óvatosan önts a tetejére annyi olívaolajat, amennyi éppen befedi. Légmentesen lezárva 2-3 hétig eltartható a hűtőben. Csakis tiszta kanállal szedj belőle!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin