Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges-szalámis lepény

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A zöldségeket sózzuk meg, öntsünk alájuk egy kevés vizet, majd fedő alatt pároljuk puhára. Ha kihűltek, a szalámival együtt vágjuk apróra. A tejben keverjük el a tojások sárgáját, adjuk hozzá a lisztet, 2 evőkanálnyi olajat és ízlés szerinti sót.

Keverjük a masszához a zöldségeket, a szalámit, a zabpelyhet és a habbá vert tojásfehérjét is. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd merjünk a serpenyőbe egy-egy adagot a zöldséges masszából.

Próbáljuk meg a kanállal mindet kerek lepénnyé formázni, majd süssük aranysárgára.

Megjegyzés

A lepény tetejére tegyünk egy kevés reszelt sajtot, és olvasszuk rá! Egyszerű paradicsommártással, illetve önmagában is nagyon finom! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss