Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges sült burgonya

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a héjas burgonyát, majd cikkekre vágjuk. Ízlés szerint sózzuk, megszórjuk az ételízesítővel, a zúzott fokhagymával, majd az apróra vágott, friss petrezselyemmel. Zsiradékkal kikent tepsibe tesszük, 200 fokos előmelegített sütőbe toljuk, majd addig sütjük, hogy megpuhuljon (kb. 30 percig).
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, rózsáira szedjük. Blansírozzuk, sózzuk,  megszórjuk ételízesítővel, majd leszűrjük őket. Mikor a burgonya megsült, ráhalmozzuk a tetejére a zöldségeket, meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal.
  3. 200 fokon addig sütjük tovább, míg a sajt el nem olvad és a zöldségek meg nem puhulnak.

ALMÁS-HAGYMÁS SÜLT KRUMPLI (KÖRET)>>> 

BACONBE TEKERT SÜLT KRUMPLI>>> 

BURGONYAGRATIN (CSŐBEN SÜLT KRUMPLI)>>> 

Megjegyzés

Nagyon finom köret. Ünnepekre szeretettel ajánlom . - Zsanette íz világ Gastro&Konyhája

Ezek is érdekelhetnek

Friss