Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges sertéssült spárgával

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst sózzuk, borsozzuk, a felforrósított olajon minden oldalát aranybarnára sütjük.

20 dkg sárgarépát és a zellert, a vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk. A vajat nagyobb lábasban felforrósítjuk, beleszórjuk a zöldségeket, rátesszük a húst, végül ráöntjük a bort. A paradicsomot durván felkockázzuk, és a zöldséglevessel, a babérlevéllel, a kakukkfűvel meg az oregánóval a hús mellé öntjük. Lefedjük, kis lángon kb. 1,5 óránt át pároljuk.

A maradék sárgarépát és a spárgát egészben hagyjuk, külön-külön forró vízben mindkettőt roppanósra főzzük.

A húst kivesszük a lábasból, felszeleteljük. A szaftot leszűrjük, és a keményítővel besűrítjük.

A petrezselymet összekeverjük a citromhéjjal. A húst a szósszal leöntve a zöldségekkel tálaljuk, megszórjuk a citromos petrezselyemmel.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss