Előkészítése: a húst kis kockákra vágom. A hagymát finomra aprítom. A zöldpaprikát kicsumázom, és vékony csíkokra metélem. A sárgarépát és a karalábét tisztítás után szép hosszú csíkokra reszelem. A lisztet a tejföllel és fél dl vízzel simára keverem.
Elkészítése: az olajon üvegesre fonnyasztom a hagymát, majd a tűzről lehúzom, és belekeverem a fűszerpaprikát. Ráöntök egy evőkanál vizet, és felforralom. A húst beleteszem, fehéredésig kevergetve pirítom, majd ráöntök fél pohár vizet, és befedve puhára párolom. Végül belekeverem a zöldségeket és a lisztes tejfölt, majd lassan kiforralom, közben néhányszor megkeverem. Tálaláskor a hús tetejére teszem a nem túl puha, inkább „harapható” zöldséget, és rizzsel kínálom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre