Zöldséges sárgaborsó-krémleves fűszervajjal

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 4 ek olaj
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db burgonya
  • 40 dkg sárgaborsó
  • 1 l húsleves-alaplé
  • bors
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 db citrom

Elkészítés

    1. A finomra vágott hagymát üvegesre sütjük a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a felkockázott répát és burgonyát, majd néhány percig együtt pirítjuk. Hozzákeverjük a leöblített borsót, majd felöntjük az alaplével.
    2. Felforraljuk, megsózzuk és megborsozzuk, majd fedő alatt közepes lángon puhára főzzük. A fűszervajhoz habosra keverjük a vajat a finomra vágott petrezselyemmel és fokhagymával. Alufóliára halmozzuk, rúd alakúra feltekerjük, és a mélyhűtőbe tesszük.
    3. Összeturmixoljuk a levest, hozzáadjuk a tejszínt, valamint a citrom kifacsart levét. A fűszervajról eltávolítjuk az alufóliát, és felszeleteljük. A forró levest 1-1 karika fűszervajjal kínáljuk.

Megjegyzés

Igazi téli, melegítő étel a sárgaborsó, amit vitamin- és rosttartalma miatt érdemes minél többször belecsempészni az étrendünkbe.
A sárgaborsó szabályozza a vérnyomást és a koleszterinszintet, remek B1- és B2- és E-vitaminforrás. Folsavban gazdag, és fontos ásványi sókat is tartalmaz. Ráadásul fél óra alatt készíthetsz belőle levest, főzeléket, de akár a palacsintatésztába is keverhetsz belőle!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin