Zöldséges sárgaborsó-krémleves fűszervajjal

A sárgaborsó szabályozza a vérnyomást és a koleszterinszintet, remek B1- és B2- és E-vitaminforrás. Folsavban gazdag, és fontos ásványi sókat is tartalmaz. Ráadásul fél óra alatt készíthetsz belőle levest, főzeléket, de akár a palacsintatésztába is keverhetsz belőle!

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 4 ek olaj
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db burgonya
  • 40 dkg sárgaborsó
  • 1 l húsleves-alaplé
  • bors
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 db citrom

Elkészítés

     

    1.

    Süssük a finomra vágott hagymát üvegesre a felforrósított olajon. Adjuk hozzá a felkockázott répát és burgonyát, majd pirítsuk együtt néhány percig. Keverjük hozzá a leöblített borsót, majd öntsük fel az alaplével.

    2.

    Forraljuk fel, sózzuk és borsozzuk meg, majd fedő alatt közepes lángon főzzük puhára. A fűszervajhoz keverjük habosra a vajat a finomra vágott petrezselyemmel és fokhagymával. Halmozzuk alufóliára, tekerjük fel rúd alakúra, és tegyük a mélyhűtőbe.

    3.

    Turmixoljuk össze a levest, adjuk hozzá a tejszínt, valamint a citrom kifacsart levét. A fűszervajról távolítsuk el az alufóliát, és szeleteljük fel. Kínáljuk a forró levest 1-1 karika fűszervajjal.

Igazi téli, melegítő étel a sárgaborsó, amit vitamin- és rosttartalma miatt érdemes minél többször belecsempészni az étrendünkbe.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások