Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

 Zöldséges-sajtos tócsni

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott burgonyát, cukkinit, valamint sárgarépát durvára reszeljük, és összeforgatva besózzuk. Rövid ideig állni hagyjuk, majd a keletkezett lét óvatosan leöntjük a zöldségekről. 
  2. A reszelt zöldségeket elvegyítjük a reszelt ementáli sajttal, a tojásokkal és a liszttel, majd az összezúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük. 
  3. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és 2 evőkanálnyi adagokat teszünk bele a masszából. A halmokat a kanál domború felével laposabbra nyomkodjuk, és a tócsnikat mindkét oldalukon ropogósra sütjük. Friss, aprított petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

10+1 ISTENI TÓCSNI-VARIÁCIÓ - ELENGEDHETETLEN RECEPTEK!>>> 

TÓCSNI, RÖSZTI, LEPCSÁNKA: ÍGY SÜSS TÖKÉLETES BURGONYALEPÉNYT!>>> 

15 EXTRA KÖRET HÚSOK MELLÉ, HA UNOD A RIZST ÉS A KRUMPLIPÜRÉT!>>> 

A cukkinit maradék párolt káposztával helyettesítheted. Tálald a tócsnikat finomra vágott petrezselyemzölddel vagy snidlinggel megszórva!

Ezek is érdekelhetnek

Friss