Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges-sajtos lasagne

Hozzávalók

  • 25 dkg lasagnelap
  • 2 db sárgarépa
  • 1/4 db zellergumó
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 2 db cukkini
  • 3 db húsos paradicsom
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,25 dl zöldségleves-alaplé
  • 1 pohár száraz fehérbor
  • 2 ek olaj + a formához
  • pirospaprika
  • bors
  • szerecsendió
  • 1,5 dl tejföl
  • 20 dkg sajt (ementáli)

Elkészítés

    1. A lasagnelapokat haraphatóan keményre (al dente) előfőzzük. Közben a répát és a zellert durvára reszeljük, a pórét szálasra metéljük, a hosszában félbevágott cukkinit felszeleteljük. A leforrázott paradicsomot a héj lehúzása után felkockázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk. A megtisztított hagymát, valamint a fokhagymát apróra kockázzuk, és a felforrósított olaj on megpároljuk.
    2. Hozzáadjuk az előkészített zöldségeket és a petrezselymet, felöntjük az alaplével és a borral, majd paprikával, sóval, frissen őrölt borssal és szerecsendióval megfűszerezve 12-15 percig pároljuk. Végül hozzákeverjük a tejfölt és szükség esetén utánaízesítjük.
    3. A sajtot lereszeljük. Négy kisebb felfújtforma vagy egy nagyobb tűzálló tál aljára egy kevés zöldséges keveréket terítünk, majd megszórjuk reszelt sajttal és beborítjuk leszűrt, lecsepegtetett lasagnelapokkal. A maradék alapanyagokból folytatjuk a rétegezést úgy, hogy felülre zöldség és sajt kerüljön. Végül a lasagnét 190 fokos sütőben készre sütjük 35-40 perc alatt. 

    11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ>>> 

    ELLENÁLLHATATLAN VENDÉGVÁRÓ FALATOK: LASAGNEKOSÁRKÁK GYORSAN, BESAMEL NÉLKÜL!>>> 

    TESZT! MELYIK BOLTI LASAGNE KÖZELÍTI MEG LEGJOBBAN A HÁZIT?>>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Wirths PR / Trendxpress

MME
Rétegezéskor úgy oszd be a sajtot, hogy legfelülre kicsivel vastagabban tudd szórni.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin