Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges-sáfrányos hal garnélával

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát forró vajon, gyenge tűzön megpároljuk. A megtisztított répát zöldséggyaluval közvetlenül az edény fölött vékonyra gyaluljuk, és kis ideig a hagymával együtt pároljuk. A pórét megtisztítjuk, és rézsutosan 1 cm-es karikákra vágjuk. A zellert megmossuk, és vékonyan felszeleteljük. Ha vannak levelek is rajta, apróra vágjuk. A póréval együtt kissé megpároljuk.

A sáfrányt a zöldségre szórjuk, egy kicsit pirítjuk, majd felöntjük fehérborral. Hozzáöntjük a hal-alaplevet, és sóval borssal, citromlével ízesítjük. Lefedve 15 percig közepes tűzön pároljuk.

A halat megmossuk, és falatnyi darabokra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk. A rákkal együtt a zöldséghez tesszük, és gyenge tűzön 5 perc alatt készre pároljuk. Végül szükség szerint utánaízesítünk.

Megjegyzés

Hal-alaplé helyett használhatunk zöldséglevest is, és a sáfrányt curryvel helyettesíthetjük.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss