Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges rizzsel töltött gombafejek

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 szép csiperkegomba
  • 2 dl jázmin vagy basmati rizs
  • 4 dl forró víz
  • 5-10 dkg füstölt szalonna /pl. kockázott bacon/
  • 8 teáskanál tejföl
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 tojás
  • bors
  • vajbab, zöldbab vagy lóbab
  • kaliforniai paprika

Elkészítés

    Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, a tönköket eltávolítjuk. Kevés
    zsiradékon üvegesre pirítjuk a rizst, majd felöntjük a forró vízzel, sózzuk, és a zöldségféleségeket hozzáadva puhára pároljuk. Közben a szalonnát, az apróra vágott vöröshagymát és gombatönköket együtt pirítjuk. Amikor a rizs is megpárolódott, hozzáadjuk a gombás-szalonnás keveréket, és nyers tojással mindezt összeállítjuk.

    Egy hőálló tálat kikenünk, a gombafejeket egymás mellé rakjuk, megcsepegtetjük citromlével, majd a zöldséges rizzsel megtöltjük, megpúpozzuk. Mindegyik töltött gombára teszünk 1 teáskanál tejfölt, és megszórjuk reszelt sajttal. Kevés fehérbort aláöntve, alufóliával letakarva 15-20 percig pároljuk, majd az alufóliát levéve a sajtot rápirítjuk.

    Önálló ételként leveles salátával, vagy köretként is tálalhatjuk pl. roston sült, natúr rántott hús mellé.

Megjegyzés

A kaliforniai paprikát az elkészült rizsbe tegyük.

Tálaláskor a töltött gombafejeket bőségesen szórjuk meg vágott petrezselyemzölddel, a húsra pedig tegyünk citromos vajat.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin