Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges rizzsel töltött gombafejek

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, a tönköket eltávolítjuk. Kevés
zsiradékon üvegesre pirítjuk a rizst, majd felöntjük a forró vízzel, sózzuk, és a zöldségféleségeket hozzáadva puhára pároljuk. Közben a szalonnát, az apróra vágott vöröshagymát és gombatönköket együtt pirítjuk. Amikor a rizs is megpárolódott, hozzáadjuk a gombás-szalonnás keveréket, és nyers tojással mindezt összeállítjuk.

Egy hőálló tálat kikenünk, a gombafejeket egymás mellé rakjuk, megcsepegtetjük citromlével, majd a zöldséges rizzsel megtöltjük, megpúpozzuk. Mindegyik töltött gombára teszünk 1 teáskanál tejfölt, és megszórjuk reszelt sajttal. Kevés fehérbort aláöntve, alufóliával letakarva 15-20 percig pároljuk, majd az alufóliát levéve a sajtot rápirítjuk.

Önálló ételként leveles salátával, vagy köretként is tálalhatjuk pl. roston sült, natúr rántott hús mellé.

Megjegyzés

A kaliforniai paprikát az elkészült rizsbe tegyük.

Tálaláskor a töltött gombafejeket bőségesen szórjuk meg vágott petrezselyemzölddel, a húsra pedig tegyünk citromos vajat.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek