Zöldséges rizses hús

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéshús
  • 5-6 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre rizs (2 dl)
  • 1 db húsleveskocka
  • 0,5 csomag fagyasztott zöldségkeverék
  • bors
  • oregánó
  • őrölt pirospaprika
  • csemege uborka

Elkészítés

    1. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk az olajon, ráteszük a felaprított vagy áttört fokhagymát, majd a kockára vágott sertéshúst, és fehéredésig pirítjuk.
    2. Megsózzuk, megborsozzuk és fűszerezzük ízlés szerint oregánóval, végül meghintjük őrölt paprikával, majd egy kevés víz hozzáadásával puhára főzzük. Ha elfogy alatta a víz, pótoljuk, nehogy leégjen.
    3. A húsleveskockát kb. 3-4 dl vízben feloldjuk. Amikor a hús megpuhult, hozzáöntjük a rizst és a leveskockával ízesített vizet.
    4. Közben a zöldségkeveréket vízben puhára pároljuk. Amikor a rizs majdnem kész, beleöntjük.
    5. Ha minden megpuhult, lefedjük és állni hagyjuk, hogy a rizs magába szívja a megmaradt levet.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin