Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges rizses hús

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk az olajon, ráteszük a felaprított vagy áttört fokhagymát, majd a kockára vágott sertéshúst, és fehéredésig pirítjuk.
  2. Megsózzuk, megborsozzuk és fűszerezzük ízlés szerint oregánóval, végül meghintjük őrölt paprikával, majd egy kevés víz hozzáadásával puhára főzzük. Ha elfogy alatta a víz, pótoljuk, nehogy leégjen.
  3. A húsleveskockát kb. 3-4 dl vízben feloldjuk. Amikor a hús megpuhult, hozzáöntjük a rizst és a leveskockával ízesített vizet.
  4. Közben a zöldségkeveréket vízben puhára pároljuk. Amikor a rizs majdnem kész, beleöntjük.
  5. Ha minden megpuhult, lefedjük és állni hagyjuk, hogy a rizs magába szívja a megmaradt levet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss