Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges-rizses csirkemáj

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsír (kacsa, liba, sertés)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 bögre rizs
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: Kuktafazékban az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a rizst, a zöldborsót és a felkockázott répákat. Megszórom ételízesítővel, pár percig erős tűzön pirítom, majd hozzáadom a kis darabokra vágott csirkemájat.
    Meghintem frissen őrölt borssal, petrezselyemzölddel, és addig pirítom, míg a máj kifehéredik.

    Ezután felöntöm 1,5 bögre forró vízzel, majd összekeverem.
    Szükség szerint sózom, és a kuktát lefedve készre párolom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ditke80
Nagyon finom lett!!!
LigetiK
Kedves attszabo! A máj sózásról szóló hiedelmek csak részben igazak, tudtommal csak a sertésmájra vonatkoznak. Olvastam olyat, hogy a \"négylábúak\" máját nem szabad előre sózni. Én ezt az ételt mindig így készítem és még sosem keményedett, keseredett meg a máj. Az együtt főzésről meg annyit, hogy a kuktában a rizst nem kell hosszadalmasan főzni. Ha el kezd fütyülni, elzárom a tüzet alatta és a gőzben a rizs felveszi a vizet, megpuhul. Nem beszélve az ízéről, ha valami együtt fől az mindig finomabb. A próbához sok sikert és drukkolok, hogy ne érjen csalódás.
attszabo
A máj sózva? a rizzsel együtt főzve, (a rizs kissé több időt igényel míg megpuhul tudtommal) milyen a végeredmény? Vagy kivétel erősíti a szabályt? Én készítettem ezt, de külön külön és a kész májat és rizst csak összeforgatva átmelegítve tálaltam. Így azért egyszerűbb és praktikusabb ha valóban egyforma az ízhatás. Egy misét megér, kipróbálom!

Hasonló Receptek

Magazin