Elkészítés: Egy tûzálló tálat vagy magas falú tepsit vékonyan kikenünk olajjal vagy vajjal. A zöldségeket felaprítom és beleszórom a tepsibe, majd megszórom a sóval és a fûszerekkel. Hozzáadok egy bögre rizst, és alaposan összekeverem. 1,5 bögrének megfelelő, forró leves alaplevet vagy forró sós vizet locsolok rá, hogy ellepje a hozzávalókat. A tepsit alufóliával légmentesen lefedem, és 180-190 fokra előmelegített sütőbe teszem. Nagyjából 35 perc alatt elkészül. Ha még valamelyik hozzávaló kemény lenne, további 5-10 percre még vissza kell tenni a sütõbe lefedve. Salátával önálló ételként is fogyasztható, de kiváló köret is lehet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre