Elkészítés: Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a paradicsomot nagyobb darabokra felvágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, elkezdjük párolni. Pár perc után hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, majd óvatosan összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és 1-2 percig együtt pároljuk.
Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a spenótleveleket és a bazsalikomot, összerázogatjuk, hogy a levelek kissé megfonnyadjanak.
Egy jénai tálat alaposan kikenünk, majd az előpárolt zöldségeket beleöntjük, a ricottából kis halmokat kanalazunk a tetejére.
A tojásokat felütjük, sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd villával felverjük. Ezután óvatosan a ricottás zöldségek tetejére öntjük, hogy lehetőleg mindenhova jusson belőle.
Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőfokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd ízlés szerint felszeletelve tálaljuk. Kínálhatunk mellé ízlés szerint salátát vagy egy szelet kenyeret, péksüteményt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre