Zöldséges quinoasaláta (glutén- és laktózmentes)

default user icon

Hozzávalók

  • 1 bögre quinoa
  • 1 fej hagyma
  • 1 db padlizsán
  • 1 db kígyóuborka
  • 3 db paradicsom
  • 1 doboz tofu
  • 2 szál újhagyma
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés

    1. A quinoát megfőzzük a csomagoláson olvasható leírás szerint. A hagymát felaprítjuk, egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott padlizsánt, és egy kevés vízzel puhára pároljuk.
    2. A megfőtt quinoát lehűtjük. A hagymás padlizsánt egy tálba szedjük, és hozzáadjuk a nyersen felaprított paradicsomot, uborkát, zöldhagymát és tofut. Végül hozzákeverjük a quinoát is.
    3. Megsózzuk, megborsozzuk, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. 

Megjegyzés

Kiváló köret lehet, de könnyű vacsoraként, nyári ebédként is megállja a helyét. Én tükörtojással ettem.

zsofi.sziraki
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek