Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges pulykaraguleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg pulykacomb
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 cikk zellergumó
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • 1 citrom
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: Az olívaolajat felforrósítjuk, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, a kicsi kockákra darabolt sárgarépát, fehérrépát, zellergumót, a 2x2 centis kockákra vágott pulykacombot, és kevergetve fehéredésig sütjük. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy 4-5 ujjnyival ellepje, majd ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, és közepes tűzön majdnem puhára főzzük.

    Ekkor a tejfölt a liszttel, kevés vízzel elkeverjük, majd kevés forró levet adunk hozzá, hogy a hőmérséklete kiegyenlítődjön, és kevergetve a leveshez öntjük. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk, és aprított petrezselyemmel, tárkonnyal, frissen csavart citromlével pikánsra ízesítjük.

    Forrón tálaljuk, és ízlés szerint főtt lúdgégetésztával, azaz csigatésztával vagy más levesbetéttel is gazdagíthatjuk.

Megjegyzés

A tejfölt azért keverjük el egy kevés forró levessel, mert ha a tejterméket hidegen öntjük az ételbe, kicsapódik. Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin