Elkészítés: Lábasban forrósítsuk fel a margarint, adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, dinszteljük üvegesre. Tegyük bele a kis kockákra vágott pulykamellet, sóval, őrölt fehérborssal és leveskockával ízesítsük.
Lefedve pároljuk, ha saját levét elfőtte, pótoljuk vízzel. Ha már majdnem puha a hús, adjuk hozzá a kis darabokra vágott zöldségeket, és annyi vizet öntsünk rá, hogy épp ellepje.
Pár perc főzés után sűrítsük be hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel, majd dúsítsuk tejszínnel. Forraljuk jól össze.
A megtisztított burgonyát sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le. Burgonyanyomón nyomjuk át. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, ízesítsük őrölt szerecsendióval. Keverjük jól össze.
A pulykaragut tegyük egy hőálló üvegtálba, tetejére nyomózsákból nyomjunk kis halmokat a burgonyapüréből. Forró sütőben 160 fokon addig süssük, míg ropogós pirosra nem sül.
A raguból és a sült burgonya püréből is tálaljunk nagy tányérokra, tetejét szórjuk meg összevágott petrezselyemzölddel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre