Elkészítés: A húst kockára vágom. A zöldségféléket (vöröshagyma, fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom) apróra kockázom.
A zsiradékot felhevítem, és először a kockára vágott pulykahúst a felaprított vöröshagymával fedő alatt, kevergetés mellett párolom. Majd hozzáadom az apró kockára vágott zöldségféléket (fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom), a zöldborsót kivéve. Hozzáadom a fűszereket (morzsolt majoránnát, morzsolt kakukkfüvet, őrölt köményt, ízlés szerint a sót, borsot, a tört pirospaprikát és a babérleveleket) és ezekkel együtt fedő alatt félig puhára párolom. Ezután adom hozzá a zöldborsót, és készre főzöm. A végén a babérleveleket kiszedem.
Ha kevés tejföllel megöntözöm, még finomabb lesz. Párolt rizst adok hozzá, és petrezselyemlevélkékkel díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre