Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges pulykaragu II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg pulykamellfilé vagy kicsontozott pulyka felsőcomb
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3-4 zöld paprika
  • 2-4 paradicsom
  • 50 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
  • bors
  • morzsolt majoránna
  • morzsolt kakukkfű
  • őrölt kömény
  • tört pirospaprika
  • 2-3 babérlevél
  • olaj vagy zsír
  • kevés tejföl
  • petrezselyemlevél

Elkészítés

    Elkészítés: A húst kockára vágom. A zöldségféléket (vöröshagyma, fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom) apróra kockázom.

    A zsiradékot felhevítem, és először a kockára vágott pulykahúst a felaprított vöröshagymával fedő alatt, kevergetés mellett párolom. Majd hozzáadom az apró kockára vágott zöldségféléket (fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom), a zöldborsót kivéve. Hozzáadom a fűszereket (morzsolt majoránnát, morzsolt kakukkfüvet, őrölt köményt, ízlés szerint a sót, borsot, a tört pirospaprikát és a babérleveleket) és ezekkel együtt fedő alatt félig puhára párolom. Ezután adom hozzá a zöldborsót, és készre főzöm. A végén a babérleveleket kiszedem.

    Ha kevés tejföllel megöntözöm, még finomabb lesz. Párolt rizst adok hozzá, és petrezselyemlevélkékkel díszítem.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin