Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges pörkölt

MME MME
2
60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag

Elkészítés

Elkészítés: Olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, majd pirospaprikával megszórom, és rádobom a felkockázott húst. Fedő nélkül picit pirítom, öntök alá kevés vizet. Sózom, megszórom majorannával. (Mindenki olyan fűszert használhat, amit a saját pörköltjéhez megszokott.) Fedő nélkül főzöm pár percig, hogy sűrűsödjön a szaftja. Mikor a hús majdnem megfőtt, beledobom a karikára vágott répát, a gombát (ha csiperkét használunk, apróbbakat tegyünk bele, amit hagyjunk egészben, így mutatósabb lesz). Közben külön sós vízben pár percig pároljuk a rózsáira szedett karfiolt (ropogós maradjon!). Ha a répa és a hús már megfőtt, tegyük bele a karikára vágott cukkinit. A tejfölt keverjünk össze kevés liszttelm és habarjuk be a pörköltet, majd keverjük hozzá a karfiolt is. Pár perc után el is zárhatjuk, nehogy a cukkini szétfőjön. A legfinomabb nokedlivel körítve.

Megjegyzés

Ezeken a zöldségeken kívül igazándiból kedve és ízlése szerint bárki bármit felhasználhat még hozzá, annál gazdagabb és gusztusosabb lesz (brokkolit, karalábét, zöldbabot, borsót...). Csak mindig arra kell figyelni, hogy mennyi az egyes zöldségek főzési ideje, és olyan sorrendben kell a pörkölthöz adni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss