Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges pite csiperkével és vargányával

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 dkg vaj
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tejföl
  • kb. 30 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg csiperke
  • 2 marék szárított vargánya (áztatva)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kis fej hagyma reszelve
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 marék vegyes zöldség
  • 1 kávéskanál keményítő
  • 1 db burgonya nyersen reszelve
  • 1 dl víz
  • durvára darál színes bors
  • oregánó
  • 7 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, a kapott tésztát kinyújtjuk, és kivajazott piteformába nyomkodjuk, majd megszurkáljuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és addig sütjük a tésztát, amíg kap egy halvány kis pírt.

A töltelékhez egy edényben a hagymákat dinszteljük, majd a pucolt és darabokra vágott gombákat, zöldségeket, reszelt burgonyát is hozzáadjuk, sózzuk, fűszerezzük, és ha a gomba a levét elfőtte, vizet öntünk alá. Kevergetjük, mert leragadhat. A tejszínt is hozzáadjuk, a keményítőt is belekeverjük, majd lehúzzuk a tűzről.

Az elősütött tésztát, ha felpúposodott, egy pohár talpával lenyomkodjuk, majd a tölteléket eloszlatjuk rajta, a tetejére a reszelt sajt kerül, és egy tepsire téve a sütőbe visszatoljuk, a hőmérsékletet csökkentjük 180 fokra, majd készre sütjük kb. 30 perc alatt.

Tálalás eőtt egy kicsit hagyjuk állni, és csak utána szeleteljük.

Megjegyzés

A pite felpúposodásának kivédésére rizst, szárazbabot is szórhatunk a nyers tésztára.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss