Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, a kapott tésztát kinyújtjuk, és kivajazott piteformába nyomkodjuk, majd megszurkáljuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és addig sütjük a tésztát, amíg kap egy halvány kis pírt.
A töltelékhez egy edényben a hagymákat dinszteljük, majd a pucolt és darabokra vágott gombákat, zöldségeket, reszelt burgonyát is hozzáadjuk, sózzuk, fűszerezzük, és ha a gomba a levét elfőtte, vizet öntünk alá. Kevergetjük, mert leragadhat. A tejszínt is hozzáadjuk, a keményítőt is belekeverjük, majd lehúzzuk a tűzről.
Az elősütött tésztát, ha felpúposodott, egy pohár talpával lenyomkodjuk, majd a tölteléket eloszlatjuk rajta, a tetejére a reszelt sajt kerül, és egy tepsire téve a sütőbe visszatoljuk, a hőmérsékletet csökkentjük 180 fokra, majd készre sütjük kb. 30 perc alatt.
Tálalás eőtt egy kicsit hagyjuk állni, és csak utána szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre