Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges penne padlizsánkrémmel

Zöldséges penne padlizsánkrémmel
Zöldséges penne padlizsánkrémmel
Zöldséges penne padlizsánkrémmel
Zöldséges penne padlizsánkrémmel

Hozzávalók

  • 1/2 padlizsán
  • 1 db hámozott paradicsom
  • 1/2 piros kaliforniai paprika
  • 1 új főzőhagyma zöld szárával együtt
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 kisebb csili
  • 1 db közepes lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 kis csokor snidling
  • néhány szál kakukkfű
  • kevés olíva olaj
  • reszelt füstölt sajt
  • 200 g penne tészta

Elkészítés

    A padlizsánt félbevágtam, enyhén megsóztam, 1 db középen félbevágott hámozatlan fokhagymával 5 percig mikróztam. (A sütőt feleslegesnek tartottam felmelegíteni ezért). A fokhagymát meglocsoltam olaj jal a mikrózás előtt.

    Mikor meghűlt, a padlizsánt a héjából kikapartam, a sült fokhagymagerezdeket kinyomkodtam, majd kevés aprított snidlinggel, borssal, (só már volt benne) és olívaolaj jal villával összenyomkodtam. Kevés sült padlizsánt félretettem a raguhoz.

    A zöldségek közül a sárgarépát és a paprikát zsülienre vágtam, a főzőhagymát és a lila hagymát apróbbra, illetve félkarikákra vágtam, a főzőhagyma zsengébb részét és a zöldet felkarikáztam. Minden feldolgozott zöldségfélét kisebb külön edényben gyűjtöttem a főzésig.

    Fazékban vizet forraltam, majd az eltávolított csumájú, tetején keresztben bevágott paradicsomot belemártottam addig, míg a héja nem kezdett enyhén ráncosodni. A paradicsomot kiemeltem, héját lehúztam, majd a vizet megsóztam, és ugyanabban a vízben megfőztem a tésztát. Fogkemény (al dente) állapotra, mert az utóbb megfőzött raguval szándékomban állt összeforgatni, keveset együtt főzni.

    A raguhoz kevés olíva olaj ban megdinszteltem a főzőhagymát, a felcsíkozott sárgarépával együtt, majd hozzáadtam a nagyon finomra aprított fokhagymát, a mag nélküli felaprított kis csilit, a száráról lesodort kakukkfű leveleket, a lila hagymát, a hagyma aprított zöldjét.

    A serpenyőbe tettem a hámozott paradicsomot, amit szétnyomkodtam. Felöntöttem kevés száraz fehérborral, és fedő nélkül hagytam összefőni kevés ideig. Tettem a raguhoz keveset az előzőleg elkészített padlizsánkrémből is. Mikor a ragut kellően krémesnek találtam, a főzővízből kivett tésztát is hozzáadtam, és jól elkevertem.

    A kitálalt adagokra füstölt sajtot reszeltem, ami kellően ráolvadt a tetejére. Külön pirításra, esetleges mikrózásra nem találtam okot.

Megjegyzés

Egy pályázati felhívás alapján készítettem, de mint mindig, jelentősen átalakítottam az eredeti receptet, ami alapján főzni kellett volna az ételt.

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin