Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges parmezán csipsz gyerekeknek és meccsnézéshez!

default user icon
MME
Ez a foci eb-re készült parmezán csipsz sok élű fegyver: a fiúk sör mellé, a lányok salátába, a gyerekek a la natur fogyaszthatják.

Öt év után, gyerekek nélkül, férjjel kettesben tölthettem 6 napot Dél-Olaszországban a múlt héten. Nehéz a visszatalálás a mindennapokba. Az élményeket otthoni gasztrokalandokkal próbálom konzerválni, kicsit újraélni, és a hétköznapokba beilleszteni. 

Sütés a szuvenírból 

Amióta a sütés-főzés nem csak a fizikai szükségletek kielégítését, hanem a lélek töltekezését is jelenteni, azóta az utazásaim is új értelmet nyertek. Míg régebben a férjemnek mindig egy új ruháért, karkötőért, vagy kendőért sírtam, mostanában mindenféle különleges alapanyagot igyekszek a kofferbe begyömöszölni. Így történhetett, hogy legutóbbi kalandozásaink során egy egész tömb grana padanoval lettem gazdagabb. 

Umamiban gazdag grana padano

Ha megnézzük a legtöbb előrecsomagolt bolti nassot, hamar felfedezhetjük, hogy bizony a nagy része bőséggel tartalmaz ízfokozót. Ha szeretjük az intenzív ízeket, nem kell lemondanunk róla. Igyekezzünk az umami ízt, annak természetes hordozóin keresztül élvezni. Az érlelt sajtokban, és sonkába, a szója és osztriga szószban, az aszalt paradicsomban, bőséggel megtalálhatjuk az ötödik ízért felelős fehérjét.

Egészséges csipsz

A ropogtatás nem csak a mókusoknak okoz örömöt, hanem nekünk is. Kicsik és nagyok jólesően ropogtatják a popcornt a moziban, a csipszet kedvenc filmjüket nézve – ezzel nem kevés felesleges kalóriával dobjuk meg szervezetünket. Gyermekünk egészségéért és alakunkért is sokat tehetünk, ha lightosabb formában hódolunk nassolós vágyainknak.

A zöldséges parmezán csipsz receptjét itt találod >>> 

Dóra blogját itt olvashatod tovább >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss