Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges palacsintabatyuk

default user icon
Aprólékos munka elkészíteni ezt batyus ételt, ezért vendégek érkezésekor veszem elő ezt a receptet. Utána viszont mindig az a családom véleménye, hogy többször kéne elkészítenem.

Hozzávalók

  • A palacsintához:
  • 3,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl szódavíz
  • 25 dkg liszt
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • 2 db sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • bors
  • A mártáshoz:
  • 300 ml habtejszín
  • 150 g trappista sajt
  • bors
  • piros paprika
  • A snidlinges tejfölhöz:
  • 15 dkg tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék snidling

Elkészítés

    1.

    Simára keverjük a tejet, a tojást, a szódavizet, és a lisztet. A tésztát 30 percig pihentetjük, majd kiolajozott serpenyőben egyesével kisütjük a palacsintákat.

    2.

    A töltelékhez puhára pároljuk a meghámozott, felaprított répát és a borsót, majd sózzuk, borsozzuk.

    3.

    A mártáshoz felmelegítjük a tejszínt, és kevergetve megolvasztjuk benne a lereszelt sajtot. Sóval, borssal ízesítjük, majd tálalás előtt megszórjuk paprikával.

    4.

    A snidlinges tejfölhöz kikeverjük a tejfölt a meghámozott, lereszelt fokhagymával, a finomra aprított snidlinggel és egy kevés sóval.

    5.

    Tálalás előtt a palacsinták közepére teszünk 1-1 ek tölteléket, majd mindegyiket batyuvá formázzuk, és fogpiszkálóval rögzítjük. A mártást és a snidlinges tejfölt külön kínáljuk hozzá.

    MÉG TÖBB PALACSINTA RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin