Elkészítés: A lisztet összekeverjük a tojásokkal meg a tejjel, és annyi szódavizet öntünk hozzá, hogy hígabb palacsintatésztát kapjunk. Sóval, borssal ízesítjük.
A répát meg a karalábét vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, és 1 deka vajban megpirítjuk. Amikor kihűlt, a palacsintatésztába keverjük, és kevés olajjal palacsintákat sütünk.
A töltelékhez az olvasztott vajban megpirítjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a petrezselyemmel. A mártáshoz a krémsajtot a zöldséglevessel krémesre főzzük, hozzáöntjük a tejszínt, sóval, fehérborssal megszórjuk, és felforraljuk. Tálaláskor a gombát a palacsintára kanalazzuk, és félbe, majd negyedbe hajtjuk, aztán meglocsoljuk a mártással.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre