Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges-mustáros ponty

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg ponty
  • vaj
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 1 fej hagyma
  • 3 dl vörösbor
  • mustár

Elkészítés

    Elkészítés: A darabokra vágott pontyot sóval bedörzsöljük, és tepsibe, olvasztott vajba rakjuk.

    Sós vízben megfőzünk 20 dkg metéltre vágott sárgarépát, 10 dkg petrezselyemgyökeret és 1 fej szálasra vágott hagymát. Mielőtt egészen megpuhulnak a zöldségek, kiszedjük a vízből, és a halra rakjuk.

    Ráöntünk 3 dl vörösbort, majd az egészet sütőben puhára pároljuk.

    Ha kész, a halat kiszedjük, és a zöldséget köré rakva tálaljuk. Liszttel elkevert vajjal sűrítjük a megmaradt levet, amit mustárral ízesítünk.
    Külön tálaljuk a mártást.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin