Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges-mustáros ponty

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A darabokra vágott pontyot sóval bedörzsöljük, és tepsibe, olvasztott vajba rakjuk.

Sós vízben megfőzünk 20 dkg metéltre vágott sárgarépát, 10 dkg petrezselyemgyökeret és 1 fej szálasra vágott hagymát. Mielőtt egészen megpuhulnak a zöldségek, kiszedjük a vízből, és a halra rakjuk.

Ráöntünk 3 dl vörösbort, majd az egészet sütőben puhára pároljuk.

Ha kész, a halat kiszedjük, és a zöldséget köré rakva tálaljuk. Liszttel elkevert vajjal sűrítjük a megmaradt levet, amit mustárral ízesítünk.
Külön tálaljuk a mártást.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss