Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges muffin (tojásmentes, tejmentes)

Hozzávalók

  • 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (púpos)
  • 1 bögre fehér tönkölybúzaliszt (púpos)
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db cékla
  • 1/2 db édeskömény
  • 2 szál petrezselyem
  • 1/4 tk kurkuma
  • 1/4 tk garam masala
  • 3 cm gyömbér
  • 1/4 tk őrölt koriander
  • 1 csipet asafoetida (hing)
  • 1/3 bögre repce olaj
  • 1 bögre víz

Elkészítés

    1. A céklát meghámozzuk és a megtisztított gyömbérrel, az édesköménnyel és a petrezselyemmel finomra aprítjuk az aprítógépben.
    2. Összekeverjük a liszteket, a sütőport és a fűszereket. Hozzákeverjük a céklás keveréket, és hozzáöntjük az olajat és a vizet. Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát.
    3.  A tésztát a papírkapszlival bélelt muffinformába adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

      Garam masala >>>

Megjegyzés

Mindig leírom: a muffinkészítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel, és ne hagyd sokáig állni. A muffinokat nagyon szeretem, mert gyorsan el lehet készíteni és nagyon változatosak. Könnyű hozni-vinni, és nem csak reggelire, uzsonnára, de vacsorára is nagyon ideális. Ma egy zöldséges muffint készítettem. A férjemnek indulnia kellett itthonról ebéd után, de rájöttünk, hogy ma este 9-ig tanít és nem lesz vacsorája - pedig valamit mégis kellene ennie:) Bio cékla szinte minden háztartásba könnyen beszerezhető, így ez nálunk is van minden héten. Ez adta az inspirációt:) Imádom a céklát, sütőben sütve, egészben vagy párolt, sült subjikba (zöldséges főételekbe). Sajnos kicsit lassabban készül el, mint a legtöbb zöldség, a muffinba ezért aprítóval készítettem elő.

vitaik
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin