Előkészítés: A hússzeleteket megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, széleit bevagdossuk, kiveregetjük, majd besózzuk és lisztben megforgatjuk. A sárgarépát és a petrezselymet megtisztítjuk, megmossuk, vékony karikára vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és felszeleteljük. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A kuktából kivesszük a pároló rácsot, beleöntjük az olajat, és felforrósítjuk. A hússzeletek mindkét oldalát szép pirosra sütjük benne, kiszedjük, és visszatesszük a pároló rácsot. A pároló rácsra rátesszük a hússzeleteket, rászórjuk a zöldségeket, megsózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 dl vízzel, és lezárjuk a kuktát. Felforraljuk, kis lángra kapcsolunk, és a forrástól számított kb. 25-30 perc alatt puhára pároljuk. Lehűtjük az edényt, tálra szedjük a húst és a zöldségeket, majd forrón tésztával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre