Előkészítés: A húst hosszában csíkokra, majd 2 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékony gerezdekre szeljük. A fokhagymát felaprítjuk.
Elkészítés: A cukrot az olajon megolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, és arany barnára sütjük. Leöntjük a vörösborral és az ecettel, beletesszük a húst, a majoránnát, a kakukkfüvet, a fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lefedve addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul (kb. 50 perc). Félidőben hozzáadjuk a húslevest. Közben megtisztítjuk a zellert, a fehérrépát, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, kb. 1 cm-es darabokra vágjuk őket, és forró sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, és a főzési idő vége felé hozzákeverjük a pörkölthöz. Tálalás előtt a zöldségeket belekeverjük a pörköltbe, és jól átmelegítjük. Nokedlivel vagy gombóccal kiváló.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre