A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk. Megsózzuk, olajjal megkent alufóliára fektetjük.
A töltelékhez kevés olajon a felszeletelt póréhagymát, a zöldséget, a mandulát, a fűszereket, sót jól átforgatjuk, pirítjuk, majd megszórjuk sóval, apróra vágott bazsalikommal, ráreszeljük a fokhagymákat, meghintjük borsikafűvel, és aláöntünk kb. fél dl bort. Pár perc kevergetés után el is készül.
Ezt a tölteléket kanalazzuk a hússzeletekre, megszórjuk reszelt sajttal, felgöngyöljük az alufóliával, és előmelegített sütőben 210 fokon 35-40 percig sütjük úgy, hogy aláöntünk 1 dl bort, és figyeljük, ha elpárolgott, akkor újból öntünk alá folyadékot.
Ha letelt a sütési idő, kivesszük a tepsit, leszedjük óvatosan a fóliát a húsokról, és a külsejét meggrillezzük vagy megpirítjuk.