Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges leves

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 12 dkg póréhagyma
  • 15 dkg cukkíni
  • 15 dkg sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg zöldborsó (mélyhűtött)
  • 1,5 l húsleves
  • 12 dkg rizs
  • 1 kávéskanál vaj
  • 4 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés

    Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát hajszálvékonyan felkarikázzuk, a cukkínit hámozatlanul apró kockákra vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk.
    Elkészítés: Az olívaolajban megfonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát. Rádobjuk a felaprózott zöldségeket és a zöldborsót, néhány percig erős tűzön átforgatjuk, majd felöntjük a húslevessel. Felforraljuk, lefedjük, és szelíd forralással 15 percig főzzük. Eztán beleszórjuk a rizst, és további 20 percig, puhára főzzük. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat és a reszelt sajtot, jócskán frissen őrölt borsot, végül ízlés szerint utánasózzuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin