Elkészítés: A lencsét átválogatjuk, forró vízben átmossuk, és éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
Másnap fölkozkázzuk a húst, és kevés zsiradékon átpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt répákat, együtt is átforgatjuk, majd mehet bele a leszűrt lencse, és felöntjük annyi vízzel, amennyi kényelmesen ellepi. Sózzuk, beletesszük a darabos fűszereket, és gyöngyöztetve félig megfőzzük. Ekkor hozzáadjuk a szintén felkockázott burgonyát, és puhára főzzük.
Egy másik edényben hagymás-pirospaprikás rántást készítünk, de nem kell nagyon pirosnak lennie, csak a színe miatt paprikázzuk, majd hőkiegyenlítéses módszerrel berántjuk a levest. 3 percig főzzük, majd jó sok tejföllel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre