Zöldséges lasagne

default user icon
3 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A paradicsomos szószhoz:
  • 2 nagy húsos paprika
  • 1 kis cukkini
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 konzerv hámozott paradicsom
  • zöldfűszerek (oregánó, bazsalikom, kakukkfű)
  • A besamelmártáshoz:
  • 4 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • Valamint:
  • 1 doboz lasagne tészta
  • 10 dkg sajt
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikákat és cukkinit. Együtt pároljuk 10 percig, majd hozzáadjuk a vörösbabot. A hámozott paradicsomot is összevagdaljuk, és a levével együtt hozzáadjuk a többihez. Sózzuk, és a zöldfűszerekkel ízesítjük. Kb. 15-20 percig főzzük.

    Közben elkészítjük a besamelmártást: a tejet csomómentesen elkeverjük a liszttel, folyamatos keverés közben besűrítjük, majd a tűzről levéve beledobjuk a vajat, jól elkeverjük benne.

    Tepsibe vagy jénaiba teszünk a paradicsomos szószból, majd kibéleljük a lasagne lapokkal. Erre tesszük a paradicsomszószt, majd újra tészta, arra besamel. Így rétegezzük, tetejére tésztalap kerül. Jól befedjük a reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben lefedve kb. 30 percig sütjük. Az utolsó néhány percben fedő nélkül pirítjuk.

Megjegyzés

Bármilyen idényzöldséget használhatunk hozzá. A besamelmártást el is lehet hagyni, ha valaki vegán.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

szémán katalin 6 évvel ezelőtt
Ma megcsinálom :) Köszönöm a receptet.
krausz judit 7 évvel ezelőtt
Szia! Köszönöm a receptet, a férjem el volt ájulva tőle! :-)) Pedig nagyon válogatós...
Baukó Szilvia 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett, én a babot kihagytam, így nagyon bolognaisra sikerűlt, és így volt jó. Köszike

Hasonló Receptek

Magazin