Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges lasagne gazdagon

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A lasagnelapokat haraphatóan keményre (al dente állagúra) előfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
  2. Közben a zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A sárgarépát és a zellert szálasra metéljük vagy durvára reszeljük, a pórét csíkokra vágjuk, a hosszában félbevágott cukkinit felszeleteljük. A paradicsomokat leforrázzuk, és húsukat a héj lehúzása után felkockázzuk. A petrezselymet finomra aprítjuk, a hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk.
  3. A szószhoz a felforrósított olajon megpároljuk a hagymát a fokhagymával együtt. Hozzáadjuk a petrezselymet és az előkészített zöldségeket, majd felöntjük az alaplével és a borral. Paprikával, sóval, borssal, szerecsendióval erőteljesen megfűszerezzük, és lassú tűzön főzzük 12-15 percig. Végül belekeverjük a tejfölt, és szükség szerint utánaízesítjük.
  4. Olajjal kikenünk egy felfújtformát vagy sütőtálat, és az alján eloszlatunk egy kevés zöldséges szószt. Megszórjuk reszelt sajttal, befedjük lasagnelapokkal, majd ebben a sorrendben folytatjuk a rétegezést. A legfelső rétegre valamivel több sajtot tartalékoljunk. Végül a lasagnét a 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük 35-40 perc alatt.

    11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>> 

    11 LAKTATÓ HÚSMENTES ÉTEL A BÖJT IDEJÉRE >>> 

    HÚSMENTES LASAGNE RECEPTEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss