Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges lasagne gazdagon

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg lasagnelap
  • 2 db sárgarépa
  • 1/4 db zellergumó
  • 1/2 db póréhagyma
  • 2 db cukkini
  • 3 db húsos paradicsom
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek napraforgó- vagy repceolaj + a formához
  • 1,25 dl zöldségleves-alaplé
  • 1 pohár fehérbor
  • fűszerpaprika
  • bors
  • szerecsendió
  • 1,5 dl zsíros tejföl vagy crème fraîche
  • 20 dkg reszelt sajt (pl. ementáli)

Elkészítés

    1. A lasagnelapokat haraphatóan keményre (al dente állagúra) előfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
    2. Közben a zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A sárgarépát és a zellert szálasra metéljük vagy durvára reszeljük, a pórét csíkokra vágjuk, a hosszában félbevágott cukkinit felszeleteljük. A paradicsom okat leforrázzuk, és húsukat a héj lehúzása után felkockázzuk. A petrezselymet finomra aprítjuk, a hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk.
    3. A szószhoz a felforrósított olajon megpároljuk a hagymát a fokhagymával együtt. Hozzáadjuk a petrezselymet és az előkészített zöldségeket, majd felöntjük az alaplével és a borral. Paprikával, sóval, borssal, szerecsendióval erőteljesen megfűszerezzük, és lassú tűzön főzzük 12-15 percig. Végül belekeverjük a tejfölt, és szükség szerint utánaízesítjük.
    4. Olajjal kikenünk egy felfújtformát vagy sütőtálat, és az alján eloszlatunk egy kevés zöldséges szószt. Megszórjuk reszelt sajttal, befedjük lasagnelapokkal, majd ebben a sorrendben folytatjuk a rétegezést. A legfelső rétegre valamivel több sajtot tartalékoljunk. Végül a lasagnét a 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük 35-40 perc alatt.

      11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>> 

      11 LAKTATÓ HÚSMENTES ÉTEL A BÖJT IDEJÉRE >>> 

      HÚSMENTES LASAGNE RECEPTEK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin