A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, krumplinyomóval megtörjük, kihűtjük. A zöldségeket megtisztítjuk, megfőzzük, apró kockákra vágjuk. A zöldpetrezselymet megvágjuk, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát kipréseljük.
Összekeverjük az előkészített zöldségeket, ráütjük a tojásokat, megsózzuk, -borsozzuk, megszórjuk a liszttel, és alaposan összegyúrjuk. (Ha túl híg, akkor adjunk még hozzá lisztet.)
A masszából kanállal adagokat szaggatunk, és prézlis deszkán gombócokká formázzuk. Bő, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, szalvétára szedjük.
A szószhoz először apróra vágjuk a hagymát, és az olajon üvegesre dinszteljük. Felöntjük a paradicsomlével, és 10 percet forraljuk. Ízlés szerint megcukrozzuk, ecetezzük, fűszerezzük, végül beleszórjuk a krumplipelyhet, és további pár percig főzzük. A forró krumplifasírtokkal tálaljuk, de hidegen is finom.