Előkészítése: az összes zöldséget (a krumplit is) megtisztítom, megmosom. A krumplit és a sárgarépát felkarikázom, a karalábét és a zellert kis kockákra aprítom, a hagymát ugyancsak felkockázom. Kis tepsit kiolajozok, és zsemlemorzsával beszórom. A petrezselyemzöldet összeaprítom. A tejet a tojással összekeverem, az ételízesítővel és a borssal fűszerezem.
Elkészítése: a krumplit összekeverem a zöldségekkel, és a tepsiben egyenletesen szétterítem. A fűszeres tojásos tejjel lelocsolom, majd a hajszálvékony szeletkékre vágott füstölt szalonnával betakarom. A tepsit alufóliával lefedem, és az előmelegített forró sütőbe tolva negyven percig közepes lángon párolom. Ezután a fedelét levéve addig pirítom, amíg a szalonnából ropogós pörc nem lesz. A sütőből kivéve meghintem a petrezselyemzölddel, és azonnal tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre