A sárgarépát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, majd a borsóval együtt sós vízben megfőzzük.
A kölest a csomagoláson található útmutatás szerint megpároljuk, majd hozzákeverjük a tojást, a fokhagymaport, a parmezánt és a zsemlemorzsát. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk őrölt köménnyel.
Közben elkészítjük a francia rakott burgonyát. A krumplit megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A reszelt sajtot elkeverjük a tejszínben. Egy kisebb tepsit kikenjük olajjal, a krumpli felét leterítjuk az aljára, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk egy kevés szerecsendióval, majd meglocsoljuk a tejszínes sajt felével. Ismét lerakunk egy réteg krumplit, és ráöntjük a megmaradt tejszínt. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 45 perc alatt szép pirosra sütjük.
A köleshez hozzáadjuk a kihűlt zöldségeket, majd az egészet alaposan összekeverjük. A masszából pogácsákat formázunk, majd megforgatjuk zsemlemorzsában. Kevés olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Frissen tálaljuk a rakott krumplival.