Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges-kolbászos lebbencsleves

55 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A lebbencsleveshez egy edénybe beletesszük a felkockázott szalonnát, pár percig kevergetve sütjük, majd kiszedjük a zsiradékból és félretesszük. (Ha szükséges, egy pici zsírt aláteszünk.) A visszamaradt zsiradékon aranybarnára pirítjuk a tésztát, kiszedjük, és félretesszük.
  2. Ezután a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, majd pár perc párolás után az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt és szalonnát. Megszórjuk pirospaprikával, alaposan összekeverjük, felöntjük vízzel. Ízlés szerint megsózzuk, hozzáadjuk a köménymagot és félpuhár főzzük a zöldségeket. 
  3. Ezután hozzáadjuk az előzőleg megpirított tésztát és a felkockázott krumplit, majd készre fűzzük a levest. Tálaláskor a levest tányérba szedjük, megszórjuk petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss