Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges-kacsahúsos pite

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 10 dkg vaj
  • 5-6 evőkanál víz
  • A töltelékhez:
  • kb. 60 dkg sült kacsahús
  • 30 dkg morzsolt csemege kukorica
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 db húsleveskocka
  • 2 dl víz
  • olaj
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 2 fej hagyma
  • A tetejére:
  • 1 db tojás

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez az előző napi sültünket használva a húst leszedjük a csontról, majd apróra összevágjuk. A hagymát felkockázzuk, kis olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és a zöldségeket. Ízlés szerint az előző nap a hús sütéséhez használt fűszerkeverékkel és sóval még ízesítjük, majd 2 dl vízben feloldott húsleveskockával felöntjük. 5 percig főzzük, hogy a zöldségek kissé megpuhuljanak.

A tésztához a lisztet, a sót és a vajat egy robotgépben összekeverjük, folyamatosan adagolva a vizet, amíg a tészta egy labdává áll össze. A tésztát kétfelé vesszük úgy, hogy az egyik fele kissé nagyobb legyen, mint a másik.

A nagyobbik felét elnyújtuk, és a kivajazott, lisztezett pitetálat kibéleljük vele, hogy a forma oldalát is befedje. A tészta másikfelét elnyújtuk, majd miután a tölteléket is beletettük a piténkbe, óvatosan befedjük a megmaradt tésztával úgy, hogy a széleket ujjainkkal összenyomkodjuk. A tetejét felvert tojással kenjük meg. Pár helyen villával megbökjük, hogy a gőz távozni tudjon sütés közben.

200°C-on aranybarnára sütjük. Nagyon finom és teljesen új köntösbe öltözteti az előző napról / vasárnapi ebédről megmaradt sült húst. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss