A meghámozott répát hosszában négyfelévágjuk. A megtisztított hússzeleteket kiklopfoljuk, majd megsózzuk, megborsozzuk, és elrendezzük rajtuk a baconszeleteket, a csemegeuborkákat, továbbá a répadarabokat. Szorosan feltekerjük mindet, és megtűzzük fogpiszkálóval.
Felforrósítjuk a vajat, éskörbepirítjuk rajta a hústekercseket. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, és további néhány percig pirítjuk együtt. Azután felöntjük egy kevés vízzel, és közepes lángon, lefedve puhára pároljuk a húsroládokat.
Kiszedjük a tekercseket az edényből, és félrerakjuk. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a lisztet, majd hozzákeverjük a paradicsompürét, és közepes lángon néhány percig főzzük. Végül megsózzuk, megborsozzuk, és a tejszínnel gazdagítjuk. Az így kapott mártással kínáljuk a húst. Párolt vörös káposzta és knédli illik hozzá. Oregánóággal díszíthetjük.