Keress receptre vagy hozzávalóra

Zöldséges hústekercs

Hozzávalók

  • 1 db sárgarépa
  • 4 szelet marhafelsál
  • bors
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 4 db csemegeuborka
  • 2 ek vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek liszt
  • 6 ek paradicsompüré
  • 2 ek főzőtejszín
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. A meghámozott répát hosszában négyfelévágjuk. A megtisztított hússzeleteket kiklopfoljuk, majd megsózzuk, megborsozzuk, és elrendezzük rajtuk a baconszeleteket, a csemegeuborkákat, továbbá a répadarabokat. Szorosan feltekerjük mindet, és megtűzzük fogpiszkálóval.
    2. Felforrósítjuk a vajat, éskörbepirítjuk rajta a hústekercseket. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, és további néhány percig pirítjuk együtt. Azután felöntjük egy kevés vízzel, és közepes lángon, lefedve puhára pároljuk a húsroládokat.
    3. Kiszedjük a tekercseket az edényből, és félrerakjuk. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a lisztet, majd hozzákeverjük a paradicsompürét, és közepes lángon néhány percig főzzük. Végül megsózzuk, megborsozzuk, és a tejszínnel gazdagítjuk. Az így kapott mártással kínáljuk a húst. Párolt vörös káposzta és knédli illik hozzá. Oregánóággal díszíthetjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin