Keress receptre vagy hozzávalóra

Zöldséges hústekercs zöldbabos rizottóval és töltött paradicsommal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéscomb
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zellergumó
  • 10 dkg újhagyma
  • fehérbors
  • fehérbor
  • friss petrezselyem
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál főzőtejszín
  • A rizottóhoz:
  • 40 dkg zöldbab
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál vaj
  • 25 dkg rizottó rizs
  • 1 dl fehérbor
  • 1 l alaplé vagy víz
  • 4 evőkanál főzőtejszín
  • 4 evőkanál reszelt parmezán
  • A töltött paradicsomhoz:
  • 2 fürt koktélparadicsom
  • 0,4 dl olívaolaj
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • petrezselyem
  • kapribogyó
  • olívabogyó
  • parmezán sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A töltött paradicsomhoz a paradicsomok felső 1/3-át levágjuk, és a belsejét kikaparjuk. Olívaolajon apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát pirítunk, majd hozzáadjuk a paradicsom kikapart belsejét is. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, kaprival és olívabogyóval ízesítjük, és a végén zsemlemorzsával és reszelt parmezán sajttal kötjük meg az állagát. Betöltjük a koktélparadicsomokba, hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

    A rizottóhoz a hagymát apró kockákra vágjuk, kevés vajon pirítjuk, egyből mehet hozzá a rizottó rizs, só és fehérbor. Fokozatosan öntjük fel a forró alaplével, mindig annyit adunk hozzá, amennyit felvesz, de kicsit maradjon roppanós, mert különben szétfő. Közben pirítsunk le külön kisebb darabokra vágott zöldbabot, majd adjuk hozzá. A végső krémesítést főzőtejszín, parmezán sajt és kevés vaj hozzáadásával érjük el.

    A sertéshúst vékonyra szeljük, majd kiklopfoljuk, sózzuk.

    A zöldségeket megpucoljuk, szintén vékony szeletekre szeljük, és serpenyőben, vajon megpároljuk kis fehérbort aláöntve. Ez kb. 6-7 percet vesz igénybe. Fűszerezzük fehérborssal és petrezselyemmel, hozzáöntjük a főzőtejszínt, amitől kissé krémes állagot kap.

    A húst hirtelen nagy lángon megsütjük 3-4 perc alatt, majd a zöldségtöltelékkel betöltjük, és a rizottóval, valamint a töltött paradicsomokkal tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin