Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges-húsos nyárs bundában

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítése: a csirkemellet és a zöldpaprikát egyforma nagyságú kockákra vagdalom. A hagymát és a gombát megtisztítom, egészben hagyom. 4 kis nyársra (hurkapálcára) a következő sorrendben húzom a falatokat: csirkehús, hagyma, szalonna, gomba, paprika. Megkenem mustárral, beszórom törött borssal és megsózom. A bundához a felvert tojást összekeverem a liszttel és a tejjel, megsózom, megborsozom, és két evőkanál olajat keverek bele.

Elkészítése: bő olajat forrósítok. A nyársakat először lisztbe, majd a tésztába mártom, és azonnal a forró olajba teszem. Mindkét oldalán megsütöm, majd papírtörlőre rakom, hogy az a felesleges olajat beszívja. Salátával és hideg mártással tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss